Oud & Nieuw in IJsselstein 2019/2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een nieuwe jaarwisseling met een nieuwe live blog. Ondanks de inzet van meer politie en handhavers is het wederom flink uit de hand gelopen en met name rondom de Televisiebaan.

Na de diverse (voertuig-)branden stond niet veel later het oude schoolgebouw aan de Poortdijk in brand. In korte tijd stond een deel van het gebouw in lichterlaaie. De brandweer schaalde al gauw op waardoor eenheden uit Nieuwegein te hulp schoten.

Twee lokalen zijn volledig uitgebrand. In deze lokalen bevond zich o.a. een houtzagerij. Waarschijnlijk kan de komende tijd de rest van het gebouw ook niet gebruikt worden door de forse rookontwikkeling na het uitbreken van de brand.

POGING BRANDSTICHTING STUDIO 10
Studio 10 aan de Televisiebaan was ook dit jaar weer het doelwit van brandstichters. Er is geprobeerd de ramen in te gooien om vervolgens brand te stichten. Toen het ingooien niet lukte is een brandbaar goedje tegen het gebouw gegooid. Handhavers van de gemeente hebben deze brand -met de blote handen!- uit weten te krijgen.

Aan de Spanjestraat werd een dure Mercedes in brand gestoken.

Na de autobrand aan de Spanjestraat was een voertuig aan de Jupiter aan de beurt…

VOERTUIGBRANDEN
01:38 – het is een drukke avond voor de brandweer. Er zijn deze avond drie voertuigen in brand gevlogen, vermoedelijk door brandstichting. Dit ondanks de zichtbaar aanwezige politie in de gebieden van de branden.

BUITENBRAND
00:52 – P1 Buitenbrand aan de Tepestraat, vlakbij de Albert Heijn. Wederom moet er brandweer uit Nieuwegein komen.

WONINGBRAND
00:36 – De brandweer uit Nieuwegein moet naar IJsselstein komen voor een woningbrand. De IJsselsteinse brandweer is elders druk met een brand.

AUTOBRAND
00:22 – aan de Nederlandlaan staat een voertuig in brand. Er bleek iets onder de auto te branden. De eigenaren hebben de brand zelf weten te blussen. Brandstichting is waarschijnlijk de oorzaak.

00:00 – Gelukkig nieuwjaar!

ONRUST BIJ STUDIO 10 / TELEVISIEBAAN
23:00 Рhet is erg onrustig rondom de Televisiebaan. Er zijn veel jongeren op de been die hun gezichten hebben bedekt. Ze bestoken elkaar met vuurwerk. Een handhaver van de gemeente probeert de boel te sussen, maar dit maakt geen indruk. Wederom zijn er weer objecten gesloopt zoals de bushalte tegenover de Jumbo en reclameborden langs de weg.

BRAND LANGS DE TELEVISIEBAAN
22:35 – de brandweer blust een stuk gras langs de Televisiebaan. De brandweer doet dit onder toezicht van meerdere politieagenten.

19:30 – Burgemeester Patrick van Domburg is ook deze jaarwisseling met de politie op pad.

17:30 – ambulance, politie en twee brandweerwagens zijn met spoed naar de Edelstenenbaan in verband met een medische noodsituatie.

16:42 – brandweer is zonder spoed opgeroepen voor een buitenbrand aan de Lanceerplaats. Onduidelijk wat er in brand heeft gestaan.

OVERVAL – LOOSALARM
16:26 – overval aan de Heemradenlaan. De politie is met spoed ter plaatse gekomen maar na korte tijd bleek het om een loosalarm te gaan.

Vage foto van de loze melding bij de Trekvogel

15:46 – de brandweer is zonder spoed opgeroepen voor een buitenbrand aan het Jolandeplantsoen. Ter plaatse was er geen buitenbrand te bekennen, of wij hebben deze gemist.

15:00 – de mist is in steeds meer delen van IJsselstein zichtbaar.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.