Oude school aan Poortdijk gaat definitief dicht

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na de grote brand tijdens oud & nieuw gaat de oude Jan van de Wijngaard school definitief dicht. Plannen om het gebouw te slopen waren er al, maar de gebruikers van het pand hadden sowieso tot mei van dit jaar om het pand te gebruiken en vervangende ruimte te vinden voor hun -voornamelijk maatschappelijke- activiteiten. Vandaag is een bouwbedrijf begonnen met het dichttimmeren van alle ramen en deuren aan de buitenkant. Het pand is ongeschikt om door te gaan en de gemeente is bang voor verdere vandalisme.

Door de brand is er veel schade ontstaan. Eén lokaal is volledig uitgebrand, andere hebben veel water en roet schade. Alle maatschappelijke initiatieven die zich tijdelijk in het gebouw hadden gevestigd hebben te horen gekregen dat zij hun spullen moeten ophalen en verhuizen naar een andere locatie of opslag.

Voor veel gebruikers zit hier de grootste pijn, want een vervangende ruimte is er simpelweg niet. De Weggeefwinkel is al een tijd opzoek naar een nieuwe locatie, maar deze hebben zij vooralsnog niet gevonden. Ook Patrick en zijn collega willen graag op een andere locatie hun timmerwerkplaats voortzetten.

Zij willen dan ook graag een oproep doen aan bedrijven, gemeente of misschien wel een particulier om hen te helpen aan een nieuwe ruimte. Wie ruimte heeft kan contact opnemen met Patrick Tieleman via ptieleman@hotmail.com

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.