Tot nu toe 11.000 euro schade na jaarwisseling voor gemeente

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De jaarwisseling heeft opnieuw tienduizenden euro’s aan schade opgeleverd in sommige gemeentes. Dat blijkt uit een rondgang van RTV Utrecht. (link)

In IJsselstein is voor bijna € 11.000 aan straatmeubilair vernield tijdens de jaarwisseling. Vooral prullenbakken en verkeersborden waren een favoriete prooi. Ook is er een putdeksel weggeslagen door een projectiel en is er een speeltoestel vernield.

In deze berekening zijn een aantal zaken niet meegenomen, zoals de brand aan de Poortdijk, de vernieling aan Studio 10, de drie autobranden en ander materiaal wat niet van de gemeente is, zoals de vernielde reclameborden en bushalte aan de Televisiebaan. Ook particuliere eigendommen zoals de onderstaande fietsen in Zenderpark niet.

Qua kosten lijkt deze jaarwisseling dus mee te vallen voor de gemeente ten aanzien van de vorige jaarwisseling. De jaarwisseling is echter wel extremer verlopen dan de vorige gezien de brandstichtingen van de voertuigen, het schoolgebouw aan de Poortdijk en de poging brandstichting bij Studio 10.

De Bas van der Horst van de VVD heeft inmiddels vragen gesteld aan het college over de recente jaarwisseling.

Foto: Djayden Overwater

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.