Kees Brokking neemt zaak over van vader Piet

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Afgelopen donderdag was het een belangrijke dag voor het gezin Brokking, toen werd de zaak na 32 jaar overgedragen aan de derde generatie. Zoon Kees staat samen met zijn vrouw Maartje al even in de startblokken en is dan ook verheugd het stokje over te mogen nemen van zijn ouders. In dit artikel vertellen zij graag wat meer over dit IJsselsteinse familiebedrijf met een historie tot aan 1971.

Eerste overname vader op zoon
Piet Brokking nam in 1987 samen met zijn vrouw Jeannette Brokking het bedrijf over van zijn vader, Cees Brokking. Samen hebben zij gebouwd aan een winkel waarbij kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Naast woninginrichting gingen zij zich specialiseren in de wondere wereld van karpetten. De winkel aan de Hofstraat te IJsselstein bevatte al snel grote rollen textiel en stapels tapijten, maar was allesbehalve stoffig te noemen. Piet heeft een feilloos gevoel voor inkoop en de behoefte van de consument, dit wordt ondersteund met een breed assortiment. Voorraad is waar hij in gelooft en waar je je mee kunt onderscheiden.

Opgroeien tussen de tapijten
In december 1984 is Kees Brokking geboren als eerste kind van Piet en Jeannette. Zoals vaker in een ondernemersgezin is ook hij opgegroeid in het bedrijf. Er is nog een leuke anekdote die te maken heeft met zindelijkheid en de vele hoekjes in de winkel, mocht u nieuwsgierig zijn dan delen wij deze met plezier onder het genot van een kop koffie. Kees heeft in zijn vrije uurtjes altijd geholpen in de winkel, ging mee op inkoop reizen en kwam in 2013 na afronding van zijn opleiding en werkervaring bij andere organisaties, officieel in dienst.

Tijd voor een ruime speciaalzaak
Door goede inkoop, kwaliteit en service staan Piet en Jeannette Brokking inmiddels bekend als echte specialisten, tot ver buiten IJsselstein. Klanten reizen vanuit heel Nederland af naar de speciaalzaak en de winkel aan de Hofstraat werd echt te klein om aan de vraag te kunnen voldoen. Laat staan om de voorraad van ruim 3000 vloerkleden te kunnen borgen. In 2016 is na een grote verbouwing de winkel aan het Basiliekpad feestelijk geopend. Vanaf heden ging men verder onder de naam: Brokking Vloerkledenspecialist.

Tijd om het stokje over te dragen
Wij zijn aangekomen in januari 2020 voor wederom een historisch moment in dit familiebedrijf: de tweede overdracht van vader op zoon. Aan zoon Kees en zijn vrouw Maartje de eer om dit bedrijf voort te zetten. Frisse ideeën hebben zij absoluut, het voornemen om fundamentele wijzigingen in het bedrijf door te voeren niet. Trots gaan zij samen met medewerker Raymond aan de slag om de lijn voort te zetten met grote dank aan Piet en Jeannette.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.