112

Twee illegalen en meerdere overtredingen bij controle

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gemeente, politie, VRU, ODRU, Stedin en de Inspectie SZW voerden vrijdag 24 januari 2020 een integrale controle uit bij drie horecagelegenheden in de Clinckhoeff, Televisiebaan en Weidstraat en twee woningen in IJsselstein. Tijdens de controle werden twee mensen zonder geldige verblijfsstatus aangetroffen. Dat heeft geresulteerd in een inname van een buitenlands paspoort en een persoon die staande gehouden is door de Vreemdelingenpolitie.

De overheidsorganisaties controleerden op naleving van vergunningen en wet- en regelgeving op het gebied van milieu, bouw, brandveiligheid en arbeidswetten. Ook is er gecontroleerd op registratie van werknemers en bewoners. Met deze integrale controle treden overheidsorganisaties als één overheid op. Zowel strafrechtelijke als bestuurlijke maatregelen kunnen worden genomen, ten einde op te treden tegen geconstateerde misstanden.

De Vreemdelingenpolitie heeft twee mensen aangetroffen zonder geldige verblijfsstatus. Van een persoon is het paspoort ingenomen vanwege een lopende vreemdelingenprocedure. De andere persoon is staande gehouden op grond van de Vreemdelingenwet en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De overige organisaties hebben meerdere overtredingen geconstateerd. Twee van de drie horecagelegenheden hadden de vergunningen niet op orde. De overige overtredingen worden komende periode onderzocht.

Deze controles zijn onderdeel van de landelijke aanpak van ondermijning. We spreken over ondermijning als criminelen gebruik maken van diensten van de bovenwereld om zaken in de onderwereld mogelijk te maken. Boven- en onderwereld raken zo met elkaar verweven. Door deze verwevenheid verzwakt de rechtsstaat. Om zicht te krijgen op en de vermoedens te bevestigen, dan wel te ontkrachten, worden er integrale controles gehouden.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.