Bloemen uit het Westland voor de IJsselsteinse ouderen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vandaag zijn op de IJsselsteinse zorglocaties 330 bosjes Chrysanten bezorgd.

Pascalle van Giezen en Ira de Rooij zijn werkzaam voor Fysiotherapie Poelwaert. Zij hebben een actie opgezet om de oudere bewoners van IJsselstein in het zonnetje te zetten. Dit zijn de bewoners van Marienstein, Ewoud, Isselwaerde en de Hospice en die niet naar buiten.

Pascalle komt uit het Westland, maar woont en werkt in IJsselstein.
In het Westland zijn veel telers die door de corona-crisis veel Chrysanten moeten weggooien. Pascalle wilde niet bij de pakken gaan neerzitten en bedacht een actie om de oudere bewoners een bloemetje te geven.

Zij heeft een teler benaderd, is sponsoren gaan zoeken via Facebook, haar eigen omgeving en heeft een bedrag bij elkaar gekregen. Dit bleek helaas niet genoeg voor de beoogde 330 bosjes Chrysanten en heeft toen de Gemeente IJsselstein benaderd met haar actie. De gemeente IJsselstein heeft op haar beurt het resterende bedrag gedoneerd.

Om de bloemen van het Westland naar IJsselstein te vervoeren was vervoer nodig. Stichting Pulse heeft haar koelwagen aangeboden om de bloemen in een goede conditie bij de ouderen bezorgd te krijgen.

Op maandagmiddag 30 maart zijn alle bossen bloemen afgeleverd en vele ouderen blij gemaakt met dit kleine maar mooie gebaar.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.