Nachtelijke bromvlucht boven IJsselstein

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Afgelopen nacht vloog er meerdere keren een vliegtuig over IJsselstein. Op zich niet bijzonder, maar deze keer betrof het een propellervlietuig die de nodige herrie produceerde op een ongewoon tijdstip waardoor sommige mensen wakker werden of niet in slaap konden komen.

Navraag bij Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) leert ons dat het een Belgisch bedrijf betreft die zich bezig houdt met luchtfotografie, Eurosense uit Wemmel.

Eurosense heeft aangegeven dat zij ’s nachts moeten vliegen omdat zij overdag geen toestemming hebben om hun vliegpatroon te volgen (zie foto), vanwege de vluchten van en naar Schiphol. IJsselstein en omgeving zijn met behulp van een laser in kaart gebracht voor Het Waterschapshuis, de regie- en uitvoeringsorganisatie voor de 21 waterschappen. Het betrof een éénmalige vlucht boven IJsselstein.

Voor wie last heeft ondervonden van de herrie biedt Eurosense haar excuses aan.

Meer informatie over de vluchten en de werkzaamheden zijn hier te vinden:
https://www.ahn.nl/voortgang-ahn4-2020

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.