Hoe ziet de speeltuin van de toekomst eruit in IJsselstein?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Woensdag 10 juni is het Nationale Buitenspeeldag 2020. Een mooie dag om stil te staan bij het buitenspelen in IJsselstein. Want, buitenspelen en bewegen is belangrijk voor kinderen. Daarom start IJsselstein op de Nationale Buitenspeeldag met een enquête om te weten wat inwoners willen voor de speelplekken in hun wijk. Is dat een grotere speelplek in de buurt waar veel kinderen en hun (groot)ouders elkaar kunnen ontmoeten? Of zijn dat juist kleinere speelplekjes om de hoek zoals nu, met beperkt speelaanbod? De wensen van de inwoners uit IJsselstein worden verwerkt in het voorstel over nieuw speelruimtebeleid dat in oktober aan de raad wordt voorgelegd.

Wat gaan we doen?
Om een nieuw speelruimtebeleidsplan op te kunnen stellen wil de gemeente de mening van haar inwoners weten. De gemeente legt haar inwoners vier scenario’s voor, die de inrichting van de buitenspeelruimte en het nieuwe speelruimtebeleidsplan bepalen: Welk scenario heeft de voorkeur van de inwoners van IJsselstein?

De scenario’s komen uit recent onderzoek naar de buitenspeelruimte in IJsselstein. Hierbij is gekeken naar de speelruimte in IJsselstein, naar de staat ervan en naar de verdeling. Ook de demografische ontwikkeling (zoals het aantal kinderen) in IJsselstein, de financiële middelen en de wijze waarop buiten wordt gespeeld spelen hierbij een rol.

In oktober wordt de mening van de inwoners van IJsselstein, samen met een voorstel voor nieuw op te stellen beleid aan de raad voorgelegd. Zo kan de raad aan de hand van de mening van IJsselsteiners een weloverwogen besluit nemen over het nieuwe speelruimtebeleid in IJsselstein.

Enquête
Vanaf woensdag 10 juni start de enquête Buitenspelen in de gemeente IJsselstein (nieuw speelruimtebeleidsplan). Ieder IJsselsteins huishouden is van harte welkom om deze in te vullen.

De vragen zijn opgesteld voor volwassenen omdat de gemeente er van uit gaat dat kinderen door hun ouders of grootouders worden geraadpleegd. Bij de uitvoering van speelruimtebeleid worden kinderen apart betrokken.

Flitsgesprek over speelruimtebeleid
De gemeente wil ook de mogelijkheid bieden om over speelruimtebeleid in gesprek te gaan. Hiervoor worden flitsgesprekken georganiseerd met de bedoeling om meer informatie te kunnen geven. Bijvoorbeeld omdat er vragen zijn over de enquête of over speelbeleid in het algemeen, of om ergens extra aandacht voor te vragen. Een flitsgesprek speelruimtebeleid duurt maximaal een kwartier en is een persoonlijk gesprek met de beleidsmedewerker. Afhankelijk van de ontwikkelingen rond Corona worden de flitsgesprekken digitaal of live georganiseerd.

Inwoners kunnen hun interesse kenbaar maken door de enquête in te vullen. Of door een mail te sturen aan: buitenspelen@ijsselstein.nl

Tekst en foto zijn afkomstig van de gemeente IJsselstein

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.