112

Drie brandstichtingen in de wijk IJsselveld-Oost afgelopen nacht

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

In de nacht van donderdag op vrijdag is het behoorlijk misgegaan in de wijk IJsselveld-Oost. In vrij korte tijd zijn daar drie branden gesticht, vermoedelijk door rondhangende jongeren.

Om 00:49 is aan de Gagarinhof een auto in brand gestoken. De auto is flink beschadigd en ook de auto die ernaast stond heeft flinke schade opgelopen. Bij deze voertuigen zijn rondhangende jongeren gezien door een buurtbewoner. Niet veel later vlogen de auto’s en een heg in brand.

Twee uur later was het raak in een speeltuin naast de Cruyff Court aan de Televisiebaan. Daar is een schommelmand in brand gestoken. Van de mand is niets meer over en de rubberen ondergrond is beschadigd door het brandende rubber. Ook bij deze brand zijn rondhangende jongeren gezien.

Om 04:07 gingen de piepers van de brandweermannen wéér af. Deze keer een spoedmelding vanwege een gebouwbrand aan de Hitteschild. Daar bleek het leegstaande gebouw van BOKA in brand te staan aan de achterzijde.

Daar is de deur van de CV-ruimte opengemaakt en is de aanwezige installatie in brand gestoken. Opvallend is dat hier ook de gaskraan is opengedraaid. De brandweer heeft de brand geblust en de schade is beperkt gebleven tot deze ruimte en een gedeelte van de buitenkant van het pand.

Het pand staat sindskort leeg en zal binnenkort gesloopt gaan worden om plaats te maken voor nieuwbouw.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.