Eerste preview van een vernieuwd winkelcentrum de Clinckhoeff

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vandaag zagen wij een eerste sneak peek van een vernieuwd winkelcentrum de Clinckhoeff bij vastgoedontwikkelaar Rialto Vastgoed. Op de afbeelding zijn de komende veranderingen goed zichtbaar, al moeten we het doen met een illustratie van een project wat nog volop in een ontwikkelingsfase zit. Of alles blijft zoals we nu zien is dus nog maar de vraag.

De grootste veranderingen die we zien is dat een deel van het parkeerterrein plaats gaat maken voor woningen in verschillende woonlagen. Hier komen straks 50 nieuwe huurappartementen. Als het goed is komen er onder deze woningen winkels, maar dit weten we niet zeker. In de oude plannen was dit wel het geval.

Een groot deel van het winkelcentrum blijft voor wat het is, al gaat de hele binnenkant zeer waarschijnlijk wel op de schop. De grootste verandering zien we aan de andere kant van het gebied, aan de zijde van de huisartsenpost. Daar gaat een deel tegen de vlakte en zal plaats gaan maken voor nieuwbouw. De dierenwinkel, de kapper, apotheek en de slager zullen plaats moeten gaan maken voor een groot nieuw te bouwen stuk.

Op de afbeelding zien we dat schakelflat Libra gesloopt zal gaan worden om in de toekomst plaats te bieden aan circa 240 auto’s.

Om plaats te maken voor dit project zullen De Baan en de Televisiebaan worden aangepast. De Baan trekt meer op richting het Eurovisieplein en de bochten van de huidige T-splitsing worden een stuk krapper.

Als laatste moet (net als in de oude plannen) de stadvijver een stukje inleveren. Het fietspad wordt doorgetrokken en naast het fietspad komen meer parkeerplaatsen, die voornamelijk bedoeld zijn voor bezoekers van de IJsselhal.

We speculeren nu op basis van één afbeelding. Of alles daadwerkelijk gaat plaatsvinden zoals hierboven is omschreven is (nogmaals) nog maar de vraag…

De veranderingen onder elkaar:

Nieuwe situatie (rialtovastgoed.nl)

Huidige situatie (Google)

 

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.