IJsselstein heeft eigen, lokaal vacatureplatform: “Hiermee verenigen we de bedrijven in heel IJsselstein”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sinds het begin van dit jaar heeft IJsselstein Werkt de beschikking over een eigen, lokaal vacatureplatform. IJsselstein Werkt wordt dé plek waar lokale inwoners en lokale bedrijven elkaar kunnen vinden.

Het platform heeft zijn start te bedanken aan de steun van lokale bedrijven. Met name Rabobank Utrechtse Waarden, Terberg Totaal Installaties, Technisch Beheer Nederland en Loodgietersbedrijf NJ Van den Broek hebben de komst van het platform mogelijk gemaakt. “Door dit platform te steunen verenigt Terberg bedrijven in heel IJsselstein. Daar werken we graag aan mee”, aldus Edwin Dullaart, directeur-eigenaar bij Terberg.

Ook de Gemeente IJsselstein, de VIHIJ en nieuwssite IJsselstein 2.0 steunen het platform.

Bedrijven helpen aan lokaal personeel
Het doel van het platform, dat in omliggende gebieden zoals Leidsche Rijn, Lopik en Montfoort al zeer succesvol is, is om lokale inwoners en bedrijven bij elkaar te brengen. Vanuit bedrijven is er een duidelijke vraag naar lokaal personeel.

Voor veel inwoners is werken in eigen stad ook een wens. “Het probleem is echter dat de inwoners geen volledig beeld hebben van welke bedrijven zich allemaal in hun stad bevinden. Het zal je als inwoner van IJsselstein in positieve zin verrassen hoeveel bedrijvigheid er in de eigen stad is”, aldus Jurgen van der Hoeven, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het platform IJsselstein Werkt. “Lokale bedrijven en lokale inwoners samenbrengen; daar draait het om bij IJsselstein Werkt.”

Op IJsselstein Werkt zijn alle bedrijven uit de gemeente IJsselstein welkom om kosteloos hun vacatures aan te bieden. Hoe meer bedrijven uit de stad zich aansluiten, hoe completer het beeld dat inwoners voorgeschoteld krijgen als ze op het platform kijken op de bedrijvenpagina.

Maatschappelijke doelen
Door lokale inwoners te koppelen aan lokale bedrijven werkt en draagt IJsselstein Werkt bij aan de belangrijkste maatschappelijke doelen van het platform:
– reduceren van woon-werkverkeer;
– versterken van de sociale cohesie in de stad;
– de lokale economie verbeteren.

In de nabije toekomst zal IJsselstein Werkt zich in samenwerking met het project WESS (Werk & Studie Statushouders) ook in gaan zetten voor het aan het werk krijgen van statushouders en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die woonachtig zijn in IJsselstein. “Dit platform is echt een aanwinst voor onze mooie stad. IJsselsteinse bedrijven en locals kunnen elkaar nu gemakkelijk vinden”, aldus Pauline Grünberg van de WESS. “Zeker voor statushouders die hier net wonen is het fijn dat ze dichtbij kunnen werken.”

Doordat het platform zeer eenvoudig is in gebruik, is het voor alle leeftijdsgroepen (doelgroep 15 t/m 65-jarigen), eenvoudig te gebruiken. Inwoners van IJsselstein zullen bovendien via Facebook en Instagram wekelijks op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en de nieuwste vacatures in de stad.

Meer weten?
Website: www.ijsselsteinwerkt.nl
Telefoon: 085-0604041
E-mail: ijsselstein@uwstadwerkt.nl
FB: https://www.facebook.com/IJsselstein-Werkt-106417727905318
Instagram: https://www.instagram.com/ijsselsteinwerkt/
Podcast: https://soundcloud.com/user-368431279 of https://open.spotify.com/show/2QEItZfHhZ9CFUa41b0zB4?si=xziTSrUIQ8e0QRrayejf2g

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.