112

Politiehelikopter rukt uit voor ‘inbraak’ in IJsselstein, treft jongeren aan die voor de lol op dak klommen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De politie is dinsdagavond 12 mei uitgerukt naar aanleiding van een melding van een inbraak in een bedrijfspand in IJsselstein. Onder meer een politiehelikopter werd ingezet. Het bleek echter te gaan om twee jongens die voor de lol op het dak van het pand waren geklommen.

Meerdere agenten en de helikopter zochten naar aanleiding van de melding naar de verdachten. Uiteindelijk werden de jongens door de helikopter gespot.

Toen de jongeren staande werden gehouden, gaven zij aan het dak te hebben beklommen, omdat ze dat leuk vonden. Om die reden waren ze over het hek van een afgesloten terrein geklommen. Nadat ze werden betrapt, ontstond een kleine ruzie, waarop de jongens wegrenden. Een van de jongens bleek een boksbeugel in zijn bezit te hebben.

Dodelijk

Volgens de politie hebben de twee geluk gehad, want op het dak lag bedrading met een voltage dat dodelijk had kunnen zijn.

De jongens hebben een bekeuring gekregen omdat ze geen identiteitsbewijs bij zich hadden en voor het op zak hebben van een verboden wapen.

Samen met de ouders is het aanbieden van een excuus in gang gezet. De melders hebben daarom geen aangifte gedaan voor het betreden van verboden terrein, schreef het AD UN.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.