Geen volledige IJVO dit jaar. IJVO gaat vanwege corona-maatregelen door in aangepaste vorm.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ook dit jaar is er geen goed IJVO-nieuws voor de jeugd in IJsselstein. Vorig jaar werd de IJVO vanwege corona helemaal geschrapt, dit jaar zal de IJVO in aangepaste vorm gaan plaatsvinden. Dit vanwege de maatregelen die de regering onlangs heeft afgekondigd voor het organiseren van evenementen. De organisatie van de IJVO heeft deze week te horen gekregen dat dit ook geldt voor kinderevenementen, waardoor er plaats is voor maximaal 750 deelnemers.

Aangezien het dubbele aantal kinderen is ingeschreven voor de IJVO, is besloten om elk kind twee dagen naar IJVO te laten gaan, in plaats van de gebruikelijke vijf dagen. Op de maandag en dinsdag zijn de eerste zeven wijken welkom en op de donderdag en vrijdag de overige zeven wijken. De organisatie beloofd dat de kinderen in deze twee dagen toch een hut kunnen bouwen, deze kunnen gaan verven en dat er ruimte is voor sport en spel.

Het is door deze maatregelen mogelijk om toch niet deel te nemen aan het evenement, maar de IJVO vraagt om hier geen gebruik van te maken omdat zij ook in deze afgeslankte vorm elke cent hard nodig hebben om aan alle financiƫle verplichtingen te kunnen voldoen. Door het schrappen van de slotavond is een belangrijk deel van de IJVO-inkomsten weggevallen.

Ondanks het voor de organisatie weer hard werken is en omschakelen beloven zij om er weer een groot kinderfeest van te maken.

In IJsselstein mogen wij nog in onze handjes knijpen. Op tal van plaatsen zijn dergelijke evenementen of vakantieweken helemaal geschrapt vanwege de maatregelen.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.