112

Drie boa’s belaagd, twee branden en volgend jaar weer een vuurwerkverbod? Dit was de jaarwisseling in IJsselstein.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De afgelopen nacht was in verhouding vrij rustig wanneer je kijkt naar de voorgaande jaren. Dit jaar hebben naast de politie en handhavers zogenoemde ‘wijkconnectors’ zich op straat begeven om de orde te handhaven. Ondanks het vuurwerkverbod hebben we door heel IJsselstein enorme hoeveelheden vuurwerk de lucht in zien gaan en waren de (enorm!) harde knallen de avonden voor Oud & Nieuw al te horen.

Helaas zijn er wel wat incidenten geweest met vooral materiele schade voor bewoners. Hieronder een overzicht.

De brandweer werd om 23:14 met spoed opgeroepen vanwege een brand in een schuur aan de Kappeyne van de Coppellostraat in Zenderpark. Daar bleek een klikko voor papier in brand te staan. Deze is helemaal uitgebrand en de naastgelegen schuur heeft veel schade opgelopen.

Een half uur later was de brandweer met spoed nodig aan de Panoven / IJsselkade. Daar bleek een berging van een woning in brand te staan. Er waren twee blusvoertuigen nodig om de brand te bestrijden. De prioriteit lag bij het nathouden van de aangrenzende woningen. Dit is gelukt, maar alle spullen in de berging zijn verloren gegaan.

De politie heeft zich rond 02:00 moeten haastten naar de kruising op de Lage Dijk met de Panoven. Daar heeft een aanrijding plaatsgevonden. Details hierover zijn ons niet bekend.

Om 04:08 werd de brandweer opgeroepen voor een buitenbrand in de buurt van het Monitorplein. Halverwege de rit bleek de inzet van de brandweer niet meer nodig te zijn. Wat er precies in brand heeft gestaan is niet duidelijk. Een nacht ervoor is er op het naastgelegen Kameraplein een auto in vlammen opgegaan.

Burgermeester Patrick van Domburg heeft vandaag laten weten dat er 3 boa’s zijn aangevallen door 4 personen. Deze vier zijn aangehouden en kunnen vanuit de gemeente bestuurlijke maatregelen verwachten.

Daarnaast weet de burgemeester nu al te melden dat we ook de komende jaarwisseling met een vuurwerkverbod te maken krijgen, getuige zijn Tweet hieronder.

Wanneer er nog noemenswaardige incidenten zijn geweest dan horen wij dit uiteraard graag.

Een prullenbak aan het Robijnpad is met veel geweld uit elkaar geknald.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.