Over IJsselstein 2.0

Op IJsselstein 2.0 proberen wij alles wat IJsselsteiners boeit zo snel en helder mogelijk te melden. Dit zijn voornamelijk nieuws, feitjes en leuke weetjes.

Waarom IJsselstein 2.0?
IJsselstein 2.0 is opgericht eind november 2015 en begonnen als Facebookpagina.

De pagina werd een verzamelplaats voor lokaalnieuws wat afkomstig was uit diverse (regionale-) dagbladen, weekbladen, zenders maar ook uit andere IJsselsteinse Facebook-groepen. Naast het (gedeelde) nieuws verschenen er typisch IJsselsteinse plaatjes en mooie ingestuurde foto’s. Er was eindelijk één pagina waar vrijwel al het IJsselsteinse nieuws te vinden was.

Het viel ons op dat lang niet al het nieuws in de media verscheen. Wij zijn toen zelf achter het nieuws aan gegaan en met succes. Na het plaatsen van onze eigen foto’s en verslagen is de pagina snel verder gaan groeien.

Facebook is een leuk medium om op te berichten, maar terug zoeken is een ramp en de eindregie ligt bij Facebook zelf. Om meer controle te krijgen over onze eigen berichtgeving is er een website in het leven geroepen: ijsselstein20.nl. Hier worden tegenwoordig alle berichten op geplaatst en daarna gedeeld via onze Facebookpagina. Hierdoor kunnen oude berichten eenvoudig worden teruggelezen, hebben niet-Facebookgebruikers de mogelijkheid om ook het nieuws te volgen en wij hebben via de website veel meer ruimte om ons verhaal te vertellen.

Bereik
Vanaf de eerste dag begon de pagina vrij snel te groeien. Van enkele tientallen volgers is de pagina uitgegroeid tot een pagina met ruim 7.000 volgers en heeft de pagina een gemiddeld berichtbereik van gemiddeld 30.000 personen per week. Bij groter nieuws bereikt de pagina met gemak 90.000 personen.

De website ijsselstein20.nl wordt maandelijks door ruim 20.000 unieke bezoekers bezocht die goed zijn voor gemiddeld 40.000 pagina bezoeken.

Deze cijfers schommelen wat op en neer, want wij berichten alleen wanneer er daadwerkelijk iets te melden is. Je hoeft van ons dan ook geen sportuitslagen te verwachten of de opening van een bingo-avond.
ijsselfaceb
De beheerders
Wij -Mike en Erik- zijn net als de meeste inwoners twee echte IJsselsteiners, die altijd nieuwsgierig zijn naar wat er speelt binnen de gemeente. Wij pikken er dingen uit die wij interessant vinden en delen deze informatie op onze eigen manier. Je kunt ons daarom niet vergelijken met een krant of ander officieel media-kanaal. Wel willen we een informatiebron zijn waar men snel en duidelijk terug kan vinden wat er speelt binnen de gemeente. Daarnaast staan wij open voor suggesties en proberen wij te ontdekken wat wel en niet leuk is om te delen met de rest van IJsselstein en omgeving.

Dit doen wij met behulp van social media, maar ook met behulp van andere inwoners uit IJsselstein die ons voorzien van foto’s of informatie. Uiteraard trekken wij er ook op uit om zaken vast te leggen.

Lijkt het jou -net als ons- leuk om een bijdrage te leveren op welke manier dan ook? Laat gerust weten hoe jij een steentje wilt bijdragen!

Mike en Erik
IJsselstein 2.0